26 iulie 2011

DIY-Masca de vara

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu ador beneficiile pe care le poate avea natura asupra tenului nostru. Imi face placere sa citesc depre efectele plantelor de mult timp, iar cand eram mica visam sa am un butic al meu cu creme si lotiuni naturale facute de mine. Timpul a trecut si mi-am dat seama ca nu as avea rabdare in veci pentru asa ceva, in schimb pasiunea pentru tot felul de masti si lotiuni facute in casa pentru uz personal a ramas.

Asa am ajuns sa citesc despre una din mastile favorite ale celebrei Coco Chanel. Este o inspiratie pentru toate, asa ca m-am gandit ca daca ei ii era buna, atunci eu n-o sa fiu cu mot. E o reteta extrem extrem de simpla cu rezultate minunate.
Nu avem nevoie decat de
-o felie de pepene galben, turkestan (adica acel pepene galben spre verde nu spre portocaliu)
-ulei de masline sau de floarea soarelui (reteta originala este cu cel de floarea soarelui, insa nu am avut de prima presa asa ca am folosit de masline)

Mod de preparare: se zdrobeste pepenele, eu am ales sa o fac cu o furculuita, dar raman bucati mari. V-as recomanda sa folositi un pasator/blender, chiar daca e mai multa bataie de cap veti obtine o crema. Dupa zdrobire amestecati ulei de masline, cat sa ii mai dea putina textura si consistenta si asta e tot. Aplicati pe tenul curat si gata. Masca mea a aratat cam asa:

Am masat pielea cu tot cu bucatele si apoi am asteptat sa se usuce si sa intre in piele. De rezultat sunt extrem de incantata, este vara asa ca voi incerca din plin sa profit.

7 comentarii:

  1. pentru ce tip de ten e si ce efecte are? merci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am scris despre multe masti la mine pe blog :D
    La fel ca tine am o pasiune pentru ele.
    O sa incerc si eu masca cand imi mai iau pepene.
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce efecte anume ar trebuii sa aiba? Nu prea ma incanta ca e cu ulei... Acum am tenul normal spre uscat, dar mai inainte il aveam gras si nu vreau sa ajung iar acolo. Mai ales ca e cald si imi mai apar puncte rosii de la transpiratie...

    RăspundețiȘtergere
  4. P.S: Nu pot sa folosesc si din ala mai spre portocaliu? Nu am verde... :-s

    RăspundețiȘtergere
  5. hmmmm....eu am tenul grasos, ideea este ca pepenele in sine este hidratant si are o gramada de vitamine, asa ca e potrivit pentru orice fel de ten, treaba cu uleiul e mai tricky desi eu una folosesc ulei de masline si pentru ten care e gras si pentru par care e uscat, acum nu stiu, cred ca fiecare trebuie sa incerce sa vada ce i se potriveste, In orice caz, se poate folosi numai pepenele, eu am de gand sa imi masez in fiecare zi fata cu o bucatica sau 2
    Cred ca e ok si cu cel portocaliu doar ca ala de obicei are mai putina apa

    RăspundețiȘtergere
  6. si tenuln acneic /gras trebuie didratat, ideea e ca trebuie sa gaetsi un echilibru , cu ce ulei te te poti da sa io suporte pielea si de cate ori

    RăspundețiȘtergere
  7. Stiam ca uleiul de jojoba este potrivit pt tenul si parul gras, personal nu am incercat pt ca nu am gasit de unde sa il achiztionez si nu mi-a suras ideea comandatului de pe net. Daca se hotaraste cineva sa il incerce, o rog sa ne spuna cum i s-a parut (si de unde l-a cumparat).

    RăspundețiȘtergere