17 februarie 2012

Sare de baie din tarile calde (citrice si lavanda)

Dupa cum bine stiti saptamana aceasta am fost ocupate sa testam produsele handmade de la Handmadesister. Ei bine eu am testat de zor sarea de baie din tarile calde si nu pot sa spun decat un lucru: o ador !
sare de baie handamadesisters
Despre ingrediente: Sare de mare nerafinata, ulei de masline extravirgin, amidon de porumb, pigment mineral galben, ulei esential de portocale, ulei esential de lamaie, ulei esential de lavanda ,ulei esential de pin, ulei esential de tamaie, ulei esential de coriandru si ulei esential de rozmarin.
Descrierea oficiala :
Pentru serile de relaxare cand o baie fierbinte e tot ce va doriti!
Pe langa efectele benefice ale sarii, uleiurile esentiale de portocale, lamaie, lavanda, pin, tamaie, coriandru si rozmarin va vor invalui in aromele lor purtandu-va pana in tarile calde! De acolo veti reveni relaxate, linistite si gata pentru noi provocari.

Spre deosebire de sarea de mare clasica, care contine in principal doar clorura de sodiu, sarea de la Marea Moarta are o concentratie ridicata de potasiu, magneziu, calciu, brom.
Sarurile minerale variate ii confera proprietati dermatologice exceptionale:
- calmeaza pielea inflamata sau iritata
- amelioreaza aspectul pielii, in special in cazul dermatitei atopice
- favorizeaza hidratarea pielii si ajuta celulelele sa functioneze corect
- tonifica tesutul cutanat
- purifiant si dezinfectant cutanat, un agent excelent in lupta impotriva infectiilor diverse
Uleiurile esentiale din compozitie va vor parfuma baia, dar nu doar atat:
Uleiul esenţial de portocală 100 % natural este un ulei vesel şi radiant, care aduce seninătate şi căldură, este tonic pentru pielea matură şi devitalizată, întinereşte pielea
Uleiul esenţial de lamaie 100% natural este benefic pentru descongestionarea pielii, probleme de herpes, negi, alinarea durerilor musculare şi articulare, în acelaşi timp revigorant mental. Alungă senzația de apatie, anxietate şi depresie.
Ulei esential de lavanda 100% natural si pur, recunoscut pentru regenerarea pielii îmbătrânite, alinarea tensiunii, depresiei, în stări de panică, isterie sau epuizare nervoasă dureri de cap, migrene, insomnii şi tulburări ale somnului
Uleiul esenţial de pin silvestru este recunoscut pentru proprietăţile de ameliorare a oboselii mentale şi fizice, în acelaşi timp curăţă şi revigorează zonele pe care este aplicat sub formă de masaj sau frecţie. Bun circulator şi antiseptic.
Uleiul esenţial de tămâie sau olibanum cum mai este cunoscut, este benefic atât în parfumerie sau aromaterapie cât și în cosmetice ajutând tenul acenic, îmbătrânit, ameliorează cicatricile, inflamațiile, diversele dureri.
Uleiul esential de rozmarin este recomandat persoanelor cu circulaţia deficitară, artrită reumatoidă, diverse dureri.

La toate acestea se adauga uleiul de masline, doar un strop, care este antioxidant, protejeaza impotriva actiunii nefaste a radicalilor liberi si previne efectele imbatranirii pielii. Este un ulei emolient si bogat care hraneste pielea in profunzime si regleaza sistemul natural de hidratare al pielii. De asemenea calmeaza roseata si iritatiile. Un ulei foarte balnd, tolerat perfect de toate tipurile de piele, inclusiv cele foarte sensibile.
Cum fac eu:
In primul si primul rand numai seara fac o astfel de baie. Cred ca e ok sa incepi si dimineata asa, dar vara, pentru ca te relaxeaza asa tare, incat eu una nu mai stiu decat sa motai.
In al doilea, chiar va recomand ca, pentru a va bucura pe deplin de baie sa procedati asemeni orientalilor. Faceti dus, sariti in halat si apoi baia o faceti pentru purificare si liniste. Se recomanda bai nu mai lungi de 30 de minute. Eu cred ca am stat o ora si as mai fi stat daca nu existau oameni nerabdatori sa ies.
Un alt lucru, si asta chiar e mega important. Aveti grija nu numai cand iesiti din cada, dar si cand intratit. Eu am facut niste figuri interesante, dar total deplasate timpului si spatiului.
In rest, pot spune ca pretul este excelent, asta comparand cu produse asemanatoare din supermarket, nu handmade, iar borcanelul va ajunge pentru 10 folosiri garantat. Daca stati sa va ganditi, 1.5 lei pentru o baie divina este super convenabil.
Eu de scris as mai avea sa scriu, insa imi e teama sa nu trasform postul intr-un roman, asa ca orice alte intrebari sunt bine-venite in comentarii
Kisses
^_^

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu